Tigrul

 

Tigrul
Tigrul

Traieste in Asia (India, Indochina, Manciura). Iubeste tufisurile si locurile impadurite si apare in locurile unde pasc vitele domestice ori cele salbatice. Camuflat de blana galbena cu dungi negre, tigrul colinda junglele si padurile de bambus, aruncinde-se feroce asupra prazilor: cerbi, antilope, porci, spinosi s.a. Uneori se apropie de sate, uciging vitele si oamenii intilniti in cale.

De obicei, se teme de om. Insa dupa ce a gustat carne de om, devine indraznet si intra chiar in colibe, mai cu seama noaptea si prinde cu labele si coltii de copii, femei, barbati. Mii de oameni erau icisi in India, in fiecare an, de tigrii innaditi la carnea umana. Mai maninca : crocodili, sopirle mari, testoase etc.

E lacom si are nevoie de hrana multa. Unui tigru nu-i ajunge un bou la cinci zile. Adesea vine tiptil la locurile unde se adapa animalele. Le pindeste din tufisuri ori din copaci. La urcat se servestea de ghiarele taioase ca niste cosorase. In copac, sta intins ca si pisica, gata sa sara. Cind vita trece pe sub arbore, ii sare drept in spatem dintii bestiei curmindu-l grumazul.

Tigrul indrazneste sa-l atace si pe masivul elefant, Cu acesta insa deseori o pateste, deoarece, daca elefantul il apuca cu trompa il izbeste la pamint, zdrobindu-l apoi cu picioarele.

Fiind puternic, un tigru a carat odata in gura, la o distanta de 300 m, un bou de 200 kg.

Ghicitoare despre tigru:

Nu-i pisica, nici motan

E vargat si roscovant!

This entry was posted in Animale and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s